Naše produkty
Recepty z černého zlata Na těchto místech lze naše zboží zakoupit přímoRychlý kontakt
E-mail: perfektra@email.cz
E-Shop Mobil
+420 724 326 226
E-shop je určen pro soukromé odběratele. Pokud jste zástupce firmy, kontaktujte nás.
Články
Vláčný perník s jablky a melasou
Po 21.09.2015 10:00
Je vylepšený jablky a melasou. Dá se upéct i jako čistě celozrnný (za použití jemně mleté, např. špaldové mouky), já jsem ale použila variantu půl bílá, půl celozrnná, aby perník nebyl zas až moc hutný a tuhý.
Množství je na menší plech nebo kulatou dortovou formu.
Budete potřebovat:
- 2 hrnky polohrubé mouky (dala jsem 1 hrnek polohrubé klasické a 1 hrnek špaldové jemně mleté)
- 1 hrnek cukru (nejlépe třtinový, do perníků je více než vhodný)
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžičky perníkového koření
- 1 kypřící prášek do pečiva (ideálně z vinného kamene)
- 1 hrnek mléka (klasické nebo rostlinné, např. sojové)
- 100 ml kvalitního slunečnicového oleje
- 1 vejce
- 1 větší na hrubo nastrouhané jablko
- 2 lžíce třtinové melasy
Postup:
Nejdříve smíchejte všechny sypké ingredience – mouku, cukr, kakao, koření, kypřící prášek.
Pak smíchejte všechny tekuté ingredience – mléko, olej a vejce. Vše smíchejte dohromady, buď ručně nebo elektrickým šlehačem. Do těsta vmíchejte 2 lžíce melasy a nakonec přidejte jedno větší oloupané a na hrubo nastrouhané jablko. Těsto vylijte na vymazaný a např. hrubou moukou vysypaný menší plech nebo do kulaté dortové formy. Pečte na 160°C 25 – 30 minut. Zkuste špejlí, zda je perník upečený. Perník můžete vylepšit buď čokoládovou nebo citronovou polevou.
Autor: Kamila Metzová | zdroj: www.varilamysicka.cz