Jan Kočnar - PERFEKTRA s.r.o.

Naše produkty

Recepty z černého zlata Na těchto místech lze naše zboží zakoupit přímo

Rychlý kontakt

E-mail: perfektra@email.cz

E-Shop Mobil

+420 724 326 226

 

E-shop je určen pro soukromé odběratele. Pokud jste zástupce firmy, kontaktujte nás.

Obchodní podmínky

Ochrana osobních údajů (GDPR)

Informace dle zákona
č. 90/2012 Sb.

Promo-image
Promo-image

Články

Vláčný perník s jablky a melasou

Po 21.09.2015 10:00

Vláčný perník s jablky a melasou

Klikněte pro zvětšení obrázku.

Je vylepšený jablky a melasou. Dá se upéct i jako čistě celozrnný (za použití jemně mleté, např. špaldové mouky), já jsem ale použila variantu půl bílá, půl celozrnná, aby perník nebyl zas až moc hutný a tuhý.

Množství je na menší plech nebo kulatou dortovou formu.

Budete potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky (dala jsem 1 hrnek polohrubé klasické a 1 hrnek špaldové jemně mleté)
  • 1 hrnek cukru (nejlépe třtinový, do perníků je více než vhodný)
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 kypřící prášek do pečiva (ideálně z vinného kamene)
  • 1 hrnek mléka (klasické nebo rostlinné, např. sojové)
  • 100 ml kvalitního slunečnicového oleje
  • 1 vejce
  • 1 větší na hrubo nastrouhané jablko
  • 2 lžíce třtinové melasy

Postup:

Nejdříve smíchejte všechny sypké ingredience – mouku, cukr, kakao, koření, kypřící prášek.
Pak smíchejte všechny tekuté ingredience – mléko, olej a vejce. Vše smíchejte dohromady, buď ručně nebo elektrickým šlehačem. Do těsta vmíchejte 2 lžíce melasy a nakonec přidejte jedno větší oloupané a na hrubo nastrouhané jablko. Těsto vylijte na vymazaný a např. hrubou moukou vysypaný menší plech nebo do kulaté dortové formy. Pečte na 160°C 25 – 30 minut. Zkuste špejlí, zda je perník upečený. Perník můžete vylepšit buď čokoládovou nebo citronovou polevou.

Autor: Kamila Metzová | zdroj: www.varilamysicka.cz

Zpět